Yrityksen tarina

Aquacamtools-tuotteiden syntymisen takana on suomalainen vapaa-ajankalastaja, Matti Pasanen, joka actionkameroiden kehittyessä innostui vedenalaisesta kuvaamisesta.

Vedenalalainen maailma on hyvin kiehtova ja kaloihin keskittyvä kuvaaminen hyvin samanlaista kuin vapavälinein tapahtuva kalastuskin. Saalista ei tavoitella rannalle saatavaksi, vaan se pyritään kuvaamaan sen omassa elinympäristössään. Onnistuneiden kuvien saamiseksi on tunnettava kalojen lymypaikkoja ja osattava asettaa kamerat pyydyksiksi oikeille paikoille.

Vedenalaista kuvausta aloitellessaan Matti rakensi erilaisia kokeiluja telineiksi omaksi ilokseen. Markkinoilta sopivia valmiita tuotteita ei löytynyt, sillä kaikki markkinoilla löytyneet telineet oli suunniteltu lähinnä sukeltajien käyttöön. Tavoitteena oli kuitenkin kuvata kaloja, kalastusta ja vedenalaista maailmaa ilman, että veteen olisi pakko mennä itse. Kuvauskohteina on olleet järvet, meret, joet, mutta myös aivan pienet purot ja rapakot, joihin ei juuri sukeltelemaan voi mennä.

Valtaosa markkinoiden actionkameralisävarusteista on valmistettu muovista ja ne ovat tästä johtuen kevyitä.

Aquacamtools tuotteiden kehittämisen lähtökohtana oli, että ne olisivat kestäviä ja vakaita telineitä vedessä, jolloin materiaalin tulee olla painava ja vettä kestävä.

Ensimmäisiä itselle rakennettuja telineitä Matti käytti kesällä 2017. Innokkaalla kalamiehellä alkoi yhä useammin kalareissuilta jäädä vapavälineet kotiin, kun reppu täyttyi erilaisista testattavista kuvausvälineistä. Myös muut kalastajat ilmaisivat kiinnostusta kokeilussa olleisiin telineisiin ja niinpä loppuvuodesta 2017 Matti päätti aloittaa parista telineestä pienten erien valmistamisen oman yrityksensä nimissä. Matexpro valmisti ensimmäiset vedenalaiset telineensä alkuvuodesta 2018 ja niiden tuotemerkki Aquacamtools rekisteröitiin EU-alueelle kesällä 2018.

Vuoden 2018 aikana telineitä on myyty alan harrastajille sekä tutkimuskäyttöön. Uusia telineitä on kehityksessä koko ajan ja niitä on mahdollisesti tulossa markkinoille lisää lähitulevaisuudessa.

Omien tuotteiden lisäksi Aquacamtools verkkokaupassa myydään vedenalaiseen kuvaamiseen tarvittavia muita lisävarusteita.

Pin It on Pinterest